Etiketler
güldür güldür, kurumsallaşma, plaza dili, toplantı yönetimi, yönetim, zaman yönetimi
Güldür Güldür Show programını bende büyük bir beğeni ile izliyorum, takip ediyorum. Yakın bir zaman önce yayınlanan ve tekraren birkaç kere daha izlediğim “Plaza Dili” adlı bölüm de sosyal medyada büyük ses getirdi, günlerce tartışıldı, hepimizi güldürdü.
Ben de programın bu bölümü hakkında birkaç cümle yazmayı düşündüm.
Skeç, programın amacı gereği yeterince komik, espriler yerinde ve zamanında, oyuncular da ona keza başarılı… Zaten bu konuda olumlu, olumsuz bir eleştiri yapmak da haddime değil… Esasen değinmek isteğim konu iş hayatının gerçeklerinin skece yansıyan yanları. Gerek karakterlerin konuşma dili ile olsun gerekse işletme yönetimi bilimi açısından olsun skeçten birçok ders çıkarılmalı.
Skeçte işyerlerinde güzel Türkçemizin yozlaştırılmasının yanı sıra, içeriği belli olmayan plansız toplantılar, bulunduğu pozisyonun anlamını bilmeyen ve patronun/işletmenin vizyonu ile örtüşmeyen yöneticiler, sattıkları ürünle herhangi bir bağı olmayan çalışanlar, personeller arası maaş farkları, asıl işten haberi olmayan yöneticiler de ele alındı. Hatta skeci ortalarında Şevket Beyden şu itirafı da duyduk: “benim 300 tane personelim var ne iş yaptıklarını bilmiyorum!!!”
Tüm bunları da hep beraber izledik. Bence skeç gerçek bir işletme yönetimi dersi verdi bizlere. Bence bu skeci işyerlerimizde defalarca izlettirmeliyiz, eğitim programların da kullandırmalıyız.
Skeçten akıllar da kalması gereken birkaç esprili cümleyi de yazarak yazımı tamamlamak istiyorum.
“Sucuk brief edilmez, gendi yağında pişer.”
“Fikri senin sülaleni set ederim haaa”
“İbrahim sen benle tşk’mi geçiyon”
“Aaa benim yardımcım mı var?”
“6 Yıl oldu ben bu şirketi açalı, daha ağzınızdan bir sucuk lafı duyamadık”
Tekrar izlemek ister misiniz?